Williams %R (R%)

Williams %R a fost conceput de Larry Williams si compara pretul de inchidere a unei valori mobiliare cu amplitudinea dintre maxim si minim pe o perioada determinata de timp, de obicei 14 zile.
El este indicator de momentum ce masoara nivelele de supracumparare si supravanzare, interpretarea sa fiind similara cu oscilatorul stochastic.

Utilizare Williams %R: determina punctele de intrare si iesire de pe piata

Interpretare Williams %R

  • intervalul de variatie al acestui indicator este 0-100 ;
  • o valoare peste 80 indica faptul ca actiunea respectiva este supracumparata, pe cand valori sub 20 caracterizeaza actiuni supravandute.
  • Indicatorul atinge aproape intotdeauana un nivel de maxim si apoi coboara cu cateva zile inainte ca pretul actiunii sa atinga un valorile maxime. De asemenea, %R isi atinge nivelurile de minim si apoi creste cu cateva zile inainte ca pretul actiunii sa-si atinga valorile de minim.

 


Tranzactiile cu instrumente financiare presupun riscuri specifice, incluzand, fara ca enumerarea sa fie limitativa, fluctuatia preturilor pietei, incertitudinea dividendelor, a randamentelor si/sau a profiturilor, fluctuatia cursului de schimb. Pentru instrumentele financiare denominate in alta moneda decat cea a statului de rezidenta a investitorului, randamentul poate creste sau scadea in functie de fluctuatiile monedei. Performantele anterioare nu reprezinta un indicator fiabil al performantei viitoare.

S.S.I.F. TradeVille S.A. faciliteaza accesul la servicii de investitii financiare in legatura cu contracte pentru diferente (CFD), fiind Introducing Broker pentru brokerul pentru CFD-uri: IG Europe GmbH. CFD-urile sunt instrumente complexe si au un risc ridicat de a pierde rapid bani din cauza efectului de levier. 79% din conturile investitorilor de retail pierd bani atunci cand tranzactioneaza CFD-uri cu acest furnizor.

S.S.I.F. TradeVille S.A., Calea Vitan nr. 6A, Bl. B, Tronson B, et. 3, sector 3, Bucuresti, Romania, cod postal: 031296, tel: +40 21 318 75 55, fax: +40 21 318 75 57 / +40 21 318 75 26, Autorizata prin Decizia CNVM nr. 2225/15.07.2003. Agentie Brasov, Str. Iuliu Maniu nr.47, etj 3, camera 317, Brasov, Romania.

Email: helpdesk@tradeville.eu
Tel: 021 318 7555 (L - V: 9:00 - 18:00)
Live Help

Nume si prenume
(*)
Email
(*)
Telefon
(*)
Sunt interesat
(*)

(*) Toate campurile sunt obligatorii. Date cu caracter personal (detalii)