William's Accumulation Distribution (WAD)

William's Accumulation/Distribution (WAD) serveste la masurarea puterii si sentimentului pietei. Se pot folosi in analiza sa unelte clasice de analiza precum liniile de trend, de suport sau de rezistenta precum si ’break-out-urile’.

Interpretare William's Accumulation/Distribution

Indicarea divergentelor “bullish” si “bearish”

  • distribuirea unei actiuni este realizata in momentul in care pretul acesteia atinge un nou maxim, in timp ce WAD se situeaza sub maximele anterioare. In acest caz e foarte mare posibilitatea corectiei a pretului actiunii.
  • acumularea unei actiuni se realizeaza in momentul in care actiunea atinge un nou minim, in timp ce WAD esueaza in atingerea minimelor anterioare. Aceasta situatie sugereaza probabilitatea cresterii pretului actiunii. 

Acumularea este un termen folosit pentru a descrie o piata controlata de cumparatori, in timp ce distribuirea defineste o piata controlata de vanzatori.

Imaginea de mai jos arata un exemplu de divergenta pozitiva intre pretul SIF3 si indicator, divergenta care semnaleaza posibila schimbare a trendului.

Williams Accumulation/Distribution

Grafic realizat cu Metastock: SIF3 si indicatorul Williams Accumulation/Distribution

Modul de calcul al indicatorului este urmatorul:

1. se calculeaza TRH (true range high) si TRL (true range low). Practic aceste distante gasesc punctele maxim si minim de pe doua zile astfel:
TRH - este punctul maxim dintre high-ul de azi si inchiderea de ieri.
TRL -este punctul minim dintre low-ul de azi si inchiderea de ieri.

2. se calculeaza daca se va acumula sau distibui, astfel:
-daca inchiderea de azi inchiderea de ieri, normal inseamna acumulare. Pentru a vedea cu ce cantitate a fost acumularea se face distanta dintre inchiderea de azi si TRL.
-daca inchiderea de azi < inchiderea de ieri atunci inseamna ca pretul a scazut si, deci, avem distributie. Pentru a gasi cantitatea cu care a avut loc distributia se calculeaza distanta dintre inchiderea de azi si TRH.
-daca inchiderea de azi = inchiderea de ieri atunci nu avem nici acumulare si nici distributie in ziua respectiva si cantitatea de pe bara respectiva va fi 0.

Williams A/D este un total cumulativ ale valorilor calculate la punctul 2 pe fiecare bara din grafic, incepand bineinteles cu a doua bara pentru a putea face comparatiile.


Tranzactiile cu instrumente financiare presupun riscuri specifice, incluzand, fara ca enumerarea sa fie limitativa, fluctuatia preturilor pietei, incertitudinea dividendelor, a randamentelor si/sau a profiturilor, fluctuatia cursului de schimb. Pentru instrumentele financiare denominate in alta moneda decat cea a statului de rezidenta a investitorului, randamentul poate creste sau scadea in functie de fluctuatiile monedei. Performantele anterioare nu reprezinta un indicator fiabil al performantei viitoare.

S.S.I.F. TradeVille S.A. faciliteaza accesul la servicii de investitii financiare in legatura cu contracte pentru diferente (CFD), fiind Introducing Broker pentru brokerul pentru CFD-uri: IG Europe GmbH. CFD-urile sunt instrumente complexe si au un risc ridicat de a pierde rapid bani din cauza efectului de levier. 79% din conturile investitorilor de retail pierd bani atunci cand tranzactioneaza CFD-uri cu acest furnizor.

S.S.I.F. TradeVille S.A., Calea Vitan nr. 6A, Bl. B, Tronson B, et. 3, sector 3, Bucuresti, Romania, cod postal: 031296, tel: +40 21 318 75 55, fax: +40 21 318 75 57 / +40 21 318 75 26, Autorizata prin Decizia CNVM nr. 2225/15.07.2003. Agentie Brasov, Str. Iuliu Maniu nr.47, etj 3, camera 317, Brasov, Romania.

Email: helpdesk@tradeville.eu
Tel: 021 318 7555 (L - V: 9:00 - 18:00)
Live Help

Nume si prenume
(*)
Email
(*)
Telefon
(*)
Sunt interesat
(*)

(*) Toate campurile sunt obligatorii. Date cu caracter personal (detalii)