Ultimate Oscillator (ULT)

Ultimate Oscillator este un indicator conceput de catre Larry Williams ce foloseste media ponderata a trei perioade de timp diferite pentru a reduce numarul de semnale de volatilitate si semnale false de cumparare/vanzare ce rezulta de pe urma folosirii indicatorilor care se bazeaza pe o singura perioada de timp. 

Acest indicator variaza intr-un interval delimitat, si anume intre 0 si 100. Asemenea lui RSI, valori sub 30 indica supravanzare si valori de peste 70 indica supracumparare. Semnalele de cumparare/vanzare se determina in situatiile in care trendul pretului se opune trendului indicatorului. Odata ce divergenta a fost identificata, traderul se va folosi si de alti indicatori tehnici pentru a confirma semnalul. 

Interpretare Ultimate Oscillator (ULT)

Williams recomanda ca initierea de tranzactii sa se realizeze in urma aparitiei unei divergente sau a unui “break-out” in trendul Ultimate Oscillator.

Exemplu:

Generarea unui semnal de cumparare:
1. Aparitia unei divergente bullish. 
2. In timpul divergentei, valorea ULT scade sub valorea 30;
3. ULT creste peste maximul atins in cadrul divergentei bullish. Acesta este momentul de initiere a ordinului de cumparare.

Inchiderea pozitiilor long:
1. Valoarea oscilatorului creste peste 50, ca apoi sa scada sub 45, sau
2. Valoarea oscilatorului creste peste 70.(Uneori se asteapta ca valoarea acestuia sa scada sub 70 pentru inchiderea pozitiilor long).

 


Tranzactiile cu instrumente financiare presupun riscuri specifice, incluzand, fara ca enumerarea sa fie limitativa, fluctuatia preturilor pietei, incertitudinea dividendelor, a randamentelor si/sau a profiturilor, fluctuatia cursului de schimb. Pentru instrumentele financiare denominate in alta moneda decat cea a statului de rezidenta a investitorului, randamentul poate creste sau scadea in functie de fluctuatiile monedei. Performantele anterioare nu reprezinta un indicator fiabil al performantei viitoare.

S.S.I.F. TradeVille S.A. faciliteaza accesul la servicii de investitii financiare in legatura cu contracte pentru diferente (CFD), fiind Introducing Broker pentru brokerul pentru CFD-uri: IG Europe GmbH. CFD-urile sunt instrumente complexe si au un risc ridicat de a pierde rapid bani din cauza efectului de levier. 79% din conturile investitorilor de retail pierd bani atunci cand tranzactioneaza CFD-uri cu acest furnizor.

S.S.I.F. TradeVille S.A., Calea Vitan nr. 6A, Bl. B, Tronson B, et. 3, sector 3, Bucuresti, Romania, cod postal: 031296, tel: +40 21 318 75 55, fax: +40 21 318 75 57 / +40 21 318 75 26, Autorizata prin Decizia CNVM nr. 2225/15.07.2003. Agentie Brasov, Str. Iuliu Maniu nr.47, etj 3, camera 317, Brasov, Romania.

Email: helpdesk@tradeville.eu
Tel: 021 318 7555 (L - V: 9:00 - 18:00)
Live Help

Nume si prenume
(*)
Email
(*)
Telefon
(*)
Sunt interesat
(*)

(*) Toate campurile sunt obligatorii. Date cu caracter personal (detalii)