Rate Of Change (ROC)

Rate Of Change este un indicator al miscarilor pretului, folosit pentru a determina daca o actiune a fost supracumparata sau supravanduta. 

Folosit in principal pentru investitii pe termen scurt, ROC se calculeaza astfel:
ROC = (Pretul de inchidere de astazi - Pretul de inchidere de acum «n» sedinte) / Pretul de inchidere de acum «n» sedinte

Interpretare Rate Of Change (ROC)

  • daca ultimul pret de inchidere este mai mare decat cel de acum ‘n’ sedinte de tranzactionare, valorea ROC va fi peste nivelul de echilibru, indicand o crestere a pretului actiunii. Invers, o scadere a ROC explica o depreciere a pretului respectivei actiuni.
  • cresterea ROC da semnal de cumparare pe termen scurt, in timp ce o scadere a acestui indicator implica aparitia unui semnal de vanzare pe termen scurt.

 


Tranzactiile cu instrumente financiare presupun riscuri specifice, incluzand, fara ca enumerarea sa fie limitativa, fluctuatia preturilor pietei, incertitudinea dividendelor, a randamentelor si/sau a profiturilor, fluctuatia cursului de schimb. Pentru instrumentele financiare denominate in alta moneda decat cea a statului de rezidenta a investitorului, randamentul poate creste sau scadea in functie de fluctuatiile monedei. Performantele anterioare nu reprezinta un indicator fiabil al performantei viitoare.

S.S.I.F. TradeVille S.A. faciliteaza accesul la servicii de investitii financiare in legatura cu contracte pentru diferente (CFD), fiind Introducing Broker pentru brokerul pentru CFD-uri: IG Europe GmbH. CFD-urile sunt instrumente complexe si au un risc ridicat de a pierde rapid bani din cauza efectului de levier. 79% din conturile investitorilor de retail pierd bani atunci cand tranzactioneaza CFD-uri cu acest furnizor.

S.S.I.F. TradeVille S.A., Calea Vitan nr. 6A, Bl. B, Tronson B, et. 3, sector 3, Bucuresti, Romania, cod postal: 031296, tel: +40 21 318 75 55, fax: +40 21 318 75 57 / +40 21 318 75 26, Autorizata prin Decizia CNVM nr. 2225/15.07.2003. Agentie Brasov, Str. Iuliu Maniu nr.47, etj 3, camera 317, Brasov, Romania.

Email: helpdesk@tradeville.eu
Tel: 021 318 7555 (L - V: 9:00 - 18:00)
Live Help

Nume si prenume
(*)
Email
(*)
Telefon
(*)
Sunt interesat
(*)

(*) Toate campurile sunt obligatorii. Date cu caracter personal (detalii)