Force Index (FI)

Force Index foloseste atat variatia preturilor cat si a volumelor tranzactionate pentru a masura puterea cumparatorilor, respectiv a vanzatorior existenti in piata. FI este mai degraba nepredictibil iar rezultate mai bune se pot obtine prin aplicarea asupra acestuia a mediilor mobile exponentiale pe 2 sau 13 zile:

  • media mobia exponentiala pe 2 zile (EMA2) a FI este folosita pentru determinarea puterii vanzatorilor si a cumparatorilor pe termen scurt;
  • EMA13 masoara puterea cumparatorior si vanzatorilor pe termen mediu.

Daca valorile FI sunt pozitive atunci puterea cumparatorior este superioara celei a vanzatorilor. In caz contrar controlul este detinut de catre vanzatori. Daca FI oscileaza in jurul lui 0, piata este una echilibrata, neexistand nici un trend puternic conturat.

Semnale de tranzactionare:

  • se tranzactioneaza doar in directia trendului – indicat de panta EMA13;
  • cumparare – daca FI<0 si exista o divergenta bullish;
  • vanzare – FI>0 si exista o divergenta bearish.

 


Tranzactiile cu instrumente financiare presupun riscuri specifice, incluzand, fara ca enumerarea sa fie limitativa, fluctuatia preturilor pietei, incertitudinea dividendelor, a randamentelor si/sau a profiturilor, fluctuatia cursului de schimb. Pentru instrumentele financiare denominate in alta moneda decat cea a statului de rezidenta a investitorului, randamentul poate creste sau scadea in functie de fluctuatiile monedei. Performantele anterioare nu reprezinta un indicator fiabil al performantei viitoare.

S.S.I.F. TradeVille S.A. faciliteaza accesul la servicii de investitii financiare in legatura cu contracte pentru diferente (CFD), fiind Introducing Broker pentru brokerul pentru CFD-uri: IG Europe GmbH. CFD-urile sunt instrumente complexe si au un risc ridicat de a pierde rapid bani din cauza efectului de levier. 79% din conturile investitorilor de retail pierd bani atunci cand tranzactioneaza CFD-uri cu acest furnizor.

S.S.I.F. TradeVille S.A., Calea Vitan nr. 6A, Bl. B, Tronson B, et. 3, sector 3, Bucuresti, Romania, cod postal: 031296, tel: +40 21 318 75 55, fax: +40 21 318 75 57 / +40 21 318 75 26, Autorizata prin Decizia CNVM nr. 2225/15.07.2003. Agentie Brasov, Str. Iuliu Maniu nr.47, etj 3, camera 317, Brasov, Romania.

Email: helpdesk@tradeville.eu
Tel: 021 318 7555 (L - V: 9:00 - 18:00)
Live Help

Nume si prenume
(*)
Email
(*)
Telefon
(*)
Sunt interesat
(*)

(*) Toate campurile sunt obligatorii. Date cu caracter personal (detalii)