Transgaz (TGN) - 19.56 RON (%)

Stiri

LPO (TGN) Propunere dividend

Operatorul sistemului national de transport gaze naturale, Transgaz, convoaca actionarii in vederea propunerii spre aporbare a repartizarii sumei de 66 mil. RON sub forma de dividende. Compania va distribui un dividend brut de 0.35 RON/actiune, avand un randament de 1.8% in baza pretului de inchidere din data de 20 martie 2024. Totodata, data platii dividendului s-a stabilit a fi 18 iulie 2024. (Sursa: TGN Convocator AGOA 24 25 aprilie 2024)

S.N.T.G.N. TRANSGAZ S.A. (TGN)
Propunere dividend 2023
TrevIQ (TGN) Transgaz – afectata in 2023 de tarifele inghetate

Transgaz a raportat un profit net cu 50% mai mic pentru ultimul an fiscal, in timp ce a fost grav af...

S.N.T.G.N. TRANSGAZ S.A. (TGN)
Desfasurare AGA Ordinara
LPO (TGN) Transgaz inregistreaza o scadere a profitului net de 50%

In 2023, profitul net al Transgaz s-a micsorat la 172.39 mil.RON, mai mic cu 50% fata de anul anterior, cand a atins 347.07 mil. RON. Desi veniturile din activitatile de exploatare au crescut cu 13%, activitatile de echilibrare, constructii si cele financiare au cunoscut o scadere abrupta. (Sursa: TGN Situatii financiare anuale preliminate 2023)

S.N.T.G.N. TRANSGAZ S.A. (TGN)
Desfasurare AGA Ordinara
S.N.T.G.N. TRANSGAZ S.A. (TGN)
Simbol in: Volatilitate Intrerupta (Vi).
LPO (TGN) Pret tinta

Prime Transaction a oferit un pret tinta de 19.8054 RON pentru actiunile transportatorului national de gaza naturale. Analistii se asteapta la o apreciere de doar 3.15% pentru urmatoarele 12 luni. Transgaz urmeaza sa raporteze rezultatele anuale preliminare pe data de 29 februarie. (Sursa: burse fonduri mutuale)

LPO (TGN) Transgaz transfera costurile catre consumatori

Romanii ar putea suporta costurile transportului gazelor naturale din Neptun Deep incepand din toamna aceasta, cu cel putin doi ani inainte de inceperea productiei, planificata pentru toamna lui 2026 de OMV Petrom si Romgaz. Aceste costuri sunt asociate cu construirea conductei Tuzla-Podisor de catre Transgaz, operatorul sistemului national de transport al gazelor. Transgaz intentioneaza sa includa aceste cheltuieli in tarifele reglementate de transport pentru anii 2024-2025, daca ANRE aproba solicitarea. Acest lucru va influenta pretul final al gazelor pentru consumatori. In plus, o crestere semnificativa a redeventei datorate de Transgaz, de la 0.4% la 11.5% din veniturile brute, va contribui, de asemenea, la posibile majorari ale tarifelor de transport. (Sursa: energie)

S.N.T.G.N. TRANSGAZ S.A. (TGN)
Informare material AGOA din data de 21/22.02.2024
LPO (TGN) Pret tinta

Transgaz a primit un pret tinta de 16.61 RON/actiune pentru urmatoarele 12 luni din partea BRK Financial Group, care a publicat un raport de initiere pentru actiunile companiei. Comparativ cu pretul din data raportului, evaluarea implica un randament negativ de 13%. “Cu toate ca Transgaz isi mentine capacitatea de a genera venituri din activitatea de baza, pot fi observate presiuni semnificative asupra costurilor asociate activitatii, dar si asupra marjelor de profitabilitate ale companiei”, noteaza BRK. (Sursa: burse fonduri mutuale)

LPO (TGN) Strategie de sustenabilitate

Transgaz anunta finalizarea Strategiei Climatice si de Decarbonizare, realizata cu sprijinul Bancii Europene, in vederea tranzitiei etapizate catre o activitate neutra din punct de vedere climatic si consolidarii rezilientei la schimbarile climatice. Obiectivul companiei este ca, pana in 2030, sa reduca cu 30% emisiile de gaze cu efect de sera, respectiv, pana in 2050, procentul sa se ridice la 90%. (Sursa: TGN Finalizare Strategie Climatica si de Decarbonizare)

S.N.T.G.N. TRANSGAZ S.A. (TGN)
Desfasurare AGA Ordinara
Buna ziua, sunt TreVi. Spuneti-mi, va rog, cu ce informatii va pot fi de folos.