Transelectrica (TEL) - 29 RON (%)

Stiri

LPO (TEL) Transelectrica propune dividend cu randament de sub 1%

Transelectrica a anuntat convocarea AGA, pentru data de 29/30 aprilie, in cadrul careia, printre altele, actionarii vor dezbate repartizarea unui dividend in suma de 213.6 mil. RON, ceea ce se traduce printr-un dividend brut per actiune de 0.28 RON. Randamentul dividendului, raportat la ultimul pret de inchidere, este de 0.95%. Data de plata este propusa pentru 27 iunie 2024, in timp ce ex-date este pe 6 iunie 2024. (Sursa: TEL Completare Convocare AGAO din data de 29 30 aprilie 2024)

LPO (TEL) Contract de finantare

Operatorul sistemului energetic national, Transelectrica, a informat investitorii cu privire la semnarea, in data de 9 aprilie 2024, a contractului de finantare a proiectului “Eficientizarea, modernizarea si digitalizarea retelei nationale de transport a energiei electrice, in valoare de 56.2 mil. EUR. Finantarea va fi realizata prin componenta REPowerEU din PNRR, suma fiind folosita la investitia in 3 proiecte esentiale pentru eficientizarea si modernizarea retelei electrice de transport. (Sursa: TEL Contract finantat prin PNRR in valoarea de 56 2 milioane euro)

LPO (TEL) Asigurarea securitatii energetice in Dobrogea

Transelectrica a finalizat o investitie de aproximativ 92 mil.RON pentru consolidarea securitatii energetice in regiunea Dobrogea prin construirea a doua noi racorduri dublu circuit 400kV. Aceasta va facilita distributia fluxurilor de putere si conexiunile cu Bulgaria, Republica Moldova si Serbia, contribuind la stabilitatea tranzitorie a regiunii si la reducerea restrictiilor de productie a energiei in zona Dobrogea. (Sursa: zf 24)

LPO (TEL) Propunere dividend

Transelectrica a anuntat convocarea AGA, pentru data de 29 aprilie 2024, in cadrul careia se va vota repartizarea de dividende din rezultatul reportat, in suma de 20.5 mil. RON. Dividendul brut se ridica la 0.28 RON/actiune, in timp ce randamentul acestuia, raportat la ultimul pret de inchidere, este de aproximativ 1%. (Sursa: TEL 07 Nota AGA dividend RO 2023)

TrevIQ (TEL) Transelectrica – “cu picioarele pe pamant” in 2023

Transelectrica a raportat venituri si profit net in scadere pentru anul 2023, fiind afectata de reducerea masiva a veniturilor nemonetare din capitalizarea costurilor cu CTP, in timp ce Romania a inregistrat o crestere a productiei de e...

LPO (TEL) Scadere dramatica a profitului Transelectrica in 2023

Transelectrica, operatorul sistemului energetic national, a raportat o diminuare semnificativa a profitului net, la valoarea de 219 mil. RON, inregistrand o scadere de 57.5% fata de anul precedent. Aceasta diminuare se datoreaza, in principal, absentei veniturilor din capitalizarea Consumului Propriu Tehnologic (CPT) in anul curent, spre deosebire de anul anterior, cand acestea au totalizat 338.5 mil. RON. Este important de mentionat ca acest venit special, de natura nemonetara, din capitalizarea CPT, va fi recuperat de companie, in mod esalonat, prin tariful de transport in urmatorii 5 ani. (Sursa: TEL Pachet Raportare Preliminara an 2023)

C.N.T.E.E. TRANSELECTRICA (TEL)
Hotarari AGOA nr. 1 si nr. 2 din data de 28 februarie 2024
C.N.T.E.E. TRANSELECTRICA (TEL)
Desfasurare AGA Ordinara
LPO (TEL) Oferte pentru modernizarea sistemului de mesagerie electronica

Cancom Romania si asocierea formata din ASEE Solutions, Power Net Consulting si Bithat Solutions au depus oferte la Transelectrica pentru modernizarea sistemului de mesagerie electronica a companiei, contractul fiind estimat la 32.3 mil. RON, fara TVA, pentru o perioada de 5 ani. (Sursa: stiri)

Buna ziua, sunt TreVi. Spuneti-mi, va rog, cu ce informatii va pot fi de folos.