OMV Petrom (SNP) - 0.67 RON (%)

Stiri

LPO (SNP) OMV Petrom – intentie preluare participatie de la Total Energies

Compania de petrol si gaze, OMV Petrom, va ramane pentru moment concesionar unic si operator al perimetrului de hidrocarburi Han Asparuh din sectorul bulgaresc al Marii Negre. Conform datelor Profit.ro, OMV Petrom intentioneaza sa preia participatia companiei franceze Total Energies, de 57.14%, in proiectul Han Asparuh. Pe de alta aprte, francezii au convenit cu OMV Petrom sa preia participatia de 50% a acestora la producatorul de titei si gaze Sapura din Malaezia. (Sursa: energie)

LPO (SNP) Prognoze optimiste pentru 2024

OMW Petrom prevede pentru anul 2024 un profit net de 5.2 mld. RON, in crestere cu 31% fata de cel inregistrat in 2023, in timp ce vanzarile sunt estimate sa creasca cu 1%, ajungand la 33.33 mld. RON. Aceste prognoze se datoreaza unei cresteri usoare a volumelor de vanzari a energiei electrice si a produselor petroliere. (Sursa: burse fonduri mutuale)

OMV PETROM S.A. (SNP)
Raport tranzactii cu parti afiliate 8 ianuarie 2024 - 6 martie 2024
LPO (SNP) Finantare prin PNRR

OMV Petrom a anuntat semnarea a doua contracte de finantare prin PNRR pentru construirea a doua capacitati de productie de hidrogen verde, cu o capacitate totala de 55 MW, la rafinaria Petrobrazi. Contractele au fost semnate cu Ministerul Energiei pentru o valoare maxima a finantarii de 50 mil. EUR. Valoarea investitiei totale este de circa 140 mil. EUR. (Sursa: SNP Finantare prin PNRR pentru doua proiecte de productie de hidrogen verde)

LPO (SNP) Fondurile de pensii mizeaza in continuare pe SNP

Fondurile de pensii Pilon II si-au crescut detinerea in OMV Petrom cu aproape 3% in 2023, ajungand la un total de peste 14% din capitalizarea bursiera. OMV se afla in prezent pe locul 3 in portofoliul fondurilor, fiind depasita de Hidroelectrica si Banca Transilvania. Din datele compilate se poate observa ca, in ultimele doua luni din 2023, fondurile de pensii au cumparat mai agresiv actiuni SNP, cu scopul de a creste detinerea totala. (Sursa: burse fonduri mutuale)

LPO (SNP) Venituri din dobanzi

Companiile de energie si utilitati de la BVB au castigat 1.5 mld. RON din dobanzi in primele 9 luni din 2023, in crestere cu 54% comparativ cu aceeasi perioada din 2022, cele mai mari sume fiind raportate de OMV Petrom, Nuclearelectrica, Hidroelectrica si Romgaz. OMV Petrom a castigat din dobanzi cat toate celelalte sapte companii la un loc. Alte stiri afirma ca OMV Petrom a alocat in acest an 8 mld. RON pentru investitii, din care 1.5 mld. RON pentru achizitii. (Surse: burse fonduri mutuale petrom are 15 miliarde de lei pentru tranzactii de achizitii in 724522 2024)

LPO (SNP) Renuntare mandat

OMV Petrom anunta notificarea domnului Niculae Havrilet de renuntare la mandatul de membru al Consiliului de Supraveghere al companiei, incepand cu data de 12 februarie 2024. Dl. Niculae Havrilet a fost membru al Consiliului de Supraveghere al OMV Petrom din 3 Martie 2020 pana in prezent. (Sursa: SNP Renuntare mandat CS Niculae Havrilet)

LPO (SNP) Potential de scadere

Actiunile OMV Petrom au primit o recomandare "hold" si o estimare a pretului tinta, pentru urmatoarele 12 luni, de 0.57 RON/unitate, din partea casei de brokeraj Ipopema Securities. Ratingul acordat implica o potentiala scadere de 4%, raportat la pretul actiunii de 0.59 RON/actiune inregistrat vineri. (Sursa: burse fonduri mutuale)

LPO (SNP) Rezultate preliminare si dividende

OMV Petrom a raportat pentru 2023 venituri de 38.8 mld. RON, reprezentand o scadere de 37% fata de 2022, ca urmare a preturilor in scadere ale marfurilor si a vanzarilor mai mici de energie electrica. Profitul net a insumat 4 mld. RON, comparativ cu 10.3 mld. RON obtinut in anul precedent. Compania intentioneaza sa distribuie un dividend de baza in valoare bruta de 0.0413 RON/actiune si ia in calcul si un dividend special pentru acest an. (Sursa: SNP Propunere initiala dividend baza si intentia pentru dividend special2023)

TrevIQ (SNP) – dividende in crestere

OMV Petrom a anuntat rezultatele preliminare din 2023, care au fost aproape de estimarile analistilor si a propus un dividend de baza cu 10% mai mare fata de cel de anul trecut.&nbsp

...

TrevIQ (SNP) Petrolul nu se grabeste sa revina la 100 USD/baril

Dupa o scadere semnificativa a preturilor petrolului in 2023 si mai multe incercari nereusite ale OPEC de a-l aduce din nou in jurul valorii de 100 USD/baril, analistii estimeaza ca titeiul se va tranzactiona la un nivel relativ stabil in 2024. OMV Petrom inregistreaza la randul sau rezultate ope...

LPO (SNP) SNP anunta rezultate operationale mai slabe la T4 2023

OMV Petrom a raportat o productie totala de hidrocarburi mai mica la T4 2023 fata de trimestrul anterior, aceasta fiind cu 3.1% mai slaba, in timp ce a inregistrat valori cu 6.8% mai mici fata de T4 2023. Cea mai mare scadere a suferit-o productia de gaze naturale, de la 59.5 mii bep/zi la 56.3 mii bep/zi, iar pretul mediu realizat la titei a fost de 73.5 USD/bbl, mai mic fata de T3 2023. Marja de rafinare s-a ridicat la doar 10.79 USD/bbl, fiind mai mica decat media primelor 3 trimestre ale anului trecut, de 14.9 USD/bbl. Doar productia de energie electrica de la Brazi a cunoscut o revitalizare, aceasta insumand o valoare de 1.71 TWh la T4 2023, fiind mai mare cu 15.5% fata de T3 2023. (Sursa: SNP OMV Petrom Trading Update T4 2023)

LPO (SNP) Lider in mobilitatea electrica in Romania

OMV Petrom anunta semnarea celei mai mari achizitii de proiecte verzi din Romania. Astfel, compania a declarat ca va achizitiona de la RNV Infrastructure un pachet de 50% din actiunile Electrocentrale Borzesti, care detine proiecte din surse regenerabile cu o capacitate de aproximativ 1 GW, din care 950 MW eolian si 50 MW fotovoltaic. Totodata, compania va achizitiona integral Renovatio Asset Management, proprietarul celei mai mari retele de incarcare pentru vehicule electrice din Romania, cu peste 400 de puncte de incarcare in Romania, cu perspective de crestere la aproximativ 650 pana in 2026. Odata cu realizarea acestei achizitii, OMV Petrom va deveni cel mai mare jucator in domeniul mobilitatii electrice din Romania, detinand o retea cu 670 puncte de incarcare. (Sursa: SNP Cea mai mare achizitie de proiecte verzi din Romania)

LPO (SNP) Protest la OMV Petrom

Angajatii OMV Petrom si-au manifestat nemultumirea fata de conditiile salariale oferite de Petrom in noul contract colectiv de munca, prin organizarea de proteste la sediul central Petrom City din Bucuresti precum si la sediile din Pitesti, Ploiesti, Buzau si alte regiuni. Actiunile de protest, organizate de Sindicatul National Petrom vor continua in zilele de 14, 19 si 20 decembrie si vor avea ca scop mentinerea drepturilor actuale ale salariatilor, precum biletele de odihna si tratament si majorarea valorii tichetelor de masa. (Sursa: angajatii omv petrom din nou in strada sindicalistii si au strigat nemultumirile in fata sediilor companiei din toata tara video 25 7120)

LPO (SNP) OMV Petrom incheie doua noi contracte

OMV Petrom a anuntat semnarea a doua noi contracte pentru inceperea exploatarii de gaze din perimetrul Neptun Deep din Marea Neagra, pe langa cel de 1.6 mld. EUR anuntat cu Saipem pentru instalatiile offshore. Astfel, OMV Petrom a semnat atat un acord cu o valoare estimata de 325 de mil. EUR pentru platforma de foraj semisubmersibila Transocean Barents, pentru o perioada minima de un an si jumatate, cat si un contract, de aproximativ 140 mil. EUR, cu Halliburton Romania pentru servicii integrate de foraj. Prin aceste contracte, compania si-a asigurat peste 80% din acordurile de executie necesare livrarii proiectului Neptun Deep. (Sursa: SNP 1212 contracte foraj Proiectul Neptun Deep 2023)

Buna ziua, sunt TreVi. Spuneti-mi, va rog, cu ce informatii va pot fi de folos.