Fondul Proprietatea (FP) - 0.5225 RON (%)

Stiri

FONDUL PROPRIETATEA (FP)
Tranzactii de tipul celor enumerate la art. 19 din Reg. privind abuzul de piata
FONDUL PROPRIETATEA (FP)
Raport lunar (Factsheet) martie 2024
FONDUL PROPRIETATEA (FP)
VAN la data de 31 martie 2024
LPO (FP) Distribuirea dividendelor speciale ramane conditionata

Listarea cu succes a Hidroelectrica, anul trecut, a fost punctul culminant din istoria FP. Cu toate acestea, distribuirea porfitului sub forma de dividende a generat pierderi contabile de 905 mld. RON pentru fond, din cauza pretului contabil mai redus. Fondul intentioneaza sa continue distribuirea dividendelor speciale in valoare de 213 mil.RON reprezentand restul profitului din anul 2022, insa aceasta actiune este conditionata de acoperirea, in prealabil, a pierderii din 2023. (Sursa: burse fonduri mutuale)

LPO (FP) Deznodamant AGOA

Fondul Proprietatea a anuntat, in cursul zilei de ieri, ca domnul Alin Adries, Secretar de Stat in cadrul Ministerului Finantelor, a primit un mandat de 3 ani in Comitetul Reprezentantilor, in locul domnului Omer Tetik, CEO Banca Transilvania. Pe de alta parte, actionarii au respins bugetul pentru 2024 al Fondului cat si punctul din agenda prin care se dorea de catre Ministerul Finantelor ca strategia FP pana in martie 2025 sa cuprinda conservarea portofoliului actual. (Sursa: FP Hotararile AGOA 26 martie 2024)

FONDUL PROPRIETATEA (FP)
Desfasurare AGA Ordinara
LPO (FP) Dividend special

Franklin Templeton, in calitate de administrator unic al Fondului Proprietatea, propune actionarilor, un dividend special brut in cuantum de 0.06 RON/actiune, sub rezerva aprobarii de catre AGOA in data de 30 aprilie 2024 a punctului 5 prevazut pe ordinea de zi. Randamentul raportat la pretul de inchidere din sedinta de ieri este de 11.78%. (Sursa: FP Convocator AGA E O anuala din 30 aprilie 2024)

LPO (FP) FP asteapta actionarii la vot

Franklin Templeton in calitate de administrator unic al Fondului Proprietatea reaminteste actionarilor despre AGOA care va avea loc pe data de 26 martie 2024. Cu privire la punctele de pe ordinea de zi a AGOA, administratorul Fondului recomanda votul in favoarea punctelor 1,2,3 si 8 si se abtine de la a face orice recomandare de vot cu privire la punctele 5,6,7, dar precizeaza ca acestea sunt incompatibile cu primele doua de pe ordinea de zi. Este important de mentionat faptul ca printre aceastea se numara si propunerea de a aproba ca strategie a Fondului pentru anul urmator a conservarii portofoliului actual administrat. (Sursa: FP Recomandare de vot in legatura cu AGOA din 26 martie 2024)

FONDUL PROPRIETATEA (FP)
Raport lunar (Factsheet) februarie 2024
FONDUL PROPRIETATEA (FP)
VAN la data de 29 februarie 2024
Buna ziua, sunt TreVi. Spuneti-mi, va rog, cu ce informatii va pot fi de folos.