Aquila Part Prod Com (AQ) - 1.2 RON (%)

Stiri

LPO (AQ) Dividend generos

Aquila a anuntat convocarea AGOA, pentru data de 29 aprilie 2024, in cadrul careia, printre altele, actionarii vor dezbate aprobarea unui dividend in valoare de 0.07084 RON/actiune. Randamentul dividendului, raportat la ultimul pret de inchidere, este de 5.92%. (Sursa: AQ 10 Raport curent AQUILA Convocare AGOA AGEA 27.03.2024)

LPO (AQ) Performanta Aquila, sustinuta de consumul privat

Aquila Part Prod, lider in servicii integrate de distributie si logistica pentru piata bunurilor de larg consum din Romania si Republica Moldova, beneficiaza de premise ce pot sustine in continuare dinamica la bursa a actiunilor, care s-au apreciat deja cu 28% de la inceputul anului. “Cred ca Aquila este compania cel mai bine legata de consumul privat din Romania. Estimarile sunt ca vom avea in continuare un an bun in ceea ce priveste consumul privat, venit din faptul ca, la fel ca in 2023, se preconizeaza sa avem si in 2024 crestere de salarii real pozitive, peste inflatie”, afirma Rares Trif, Director BT Asset Management. (Sursa: burse fonduri mutuale)

LPO (AQ) Apreciere de 30%

Actiunile Aquila sunt cele mai performante din structura in¬dicelui BET, inregistrand de la inceputul anului si pana in sedinta din 7 martie 2024, o apreciere de 30%, de la 0.92 RON la 1.2 RON/unitate (vs +5.7% BET), pe fondul unor preturi tinta estimate superioare celui de tranzactionare si in contextul unor rezultate financiare in 2023 peste estimari. Capitalizarea bursiera a companiei a urcat la 1.4 mld. RON. (Sursa: burse fonduri mutuale)

TrevIQ (AQ) Promisiuni indeplinite

Aquila a publicat rezultatele financiare preliminare pentru anul 2023, reusind sa-si tina promisiunea facuta la raportarile anterioare, aceea ca va reusi sa depaseasca bugetul anuntat in aprilie. Astfel, compania a anuntat o cifra de afaceri de 2.51 mld. RON, in crestere cu 14% fata de anul anter...

LPO (AQ) Fondurile de pensii, incurajate de evolutia companiei

Fondurile de pensii au cumparat mai mult de jumatate din pachetul de 8.3% vandut de un actionar al Aquila. Din momentul achizitionarii si pana in prezent, randamentul obtinut de aceste fonduri este de 17%. 5 fonduri au cumparat, pe parcursul lunii ianuarie, 63.7 mil. de actiuni, reprezentand 54.07% din rulajul lunar. Fondurile Pilon II si Pilon III aveau la finele lunii respective o participatie de 28.76% la Aquila, in crestere cu peste 5% fata de sfarsitul anului trecut. (Sursa: burse fonduri mutuale)

LPO (AQ) Profit net si venituri record

Aquila a raportat, pentru 2023, cele mai bune rezultate de la infiintarea companiei, inregistrand un profit net de 97 mil. RON si venituri de 2.5 mld. RON, cu 14% mai mari decat in anul anterior. Principalul motor de crestere a veniturilor a fost segmentul de distributie, care a reprezentat aproximativ 94% din cifra de afaceri. Aquila a realizat investitii in valoare de 46 mil. RON in 2023, pentru cumpararea de mijloace de transport si echipamente de depozit si automatizari, si a finalizat achizitia Romtec, fiind in faza finala pentru achizitia companiilor Parmafood. (Sursa: AQ 9 Raport curent AQUILA SF preliminare 2023 29.02.2024)

LPO (AQ) Aviz favorabil pentru preluarea Romtec

AQUILA a obtinut avizul pentru preluarea Romtec Europa, o companie cu 30 de ani de experienta in productia de lichide si aerosoli pentru intretinerea autoturismelor. Valoarea totala a tranzactiei s-a ridicat la 3.2 mil. EUR si a avut ca scop dezvoltarea industriei locale si diversificarea portofoliului cu produse din peste 20 de branduri fabricate in Romania. (Sursa: AQ 8 Anunt finalizare tranzactie Romtec 26.02.2024)

LPO (AQ) Top performer

Aquila Part Prod conduce anul acesta topul celor mai performante actiuni din indicele BET, inregistrand un avans de 19% de la inceputul anului, depasind de 6 ori performanta benchmarkului. Compania este urmata in top de TeraPlast, ale carui actiuni s-au apreciat cu 15.7%, si de Transport Trade Services, top performerul de anul trecut, cu o crestere de 7.7%. (Sursa: burse fonduri mutuale)

AQUILA PART PROD COM (AQ)
Desfasurare Extraordinara
LPO (AQ) Upside asteptat de 30%

Aquila primeste un nou pret tinta de la Swiss Capital, care a oferit companiei o recomandare de “strong buy”. Pretul tinta pentru urmatoarele 12 luni oferit de analisti este de 1.33 RON, implicand o potentiala crestere de 30%. Aquila se tranzactioneaza cu discounturi mari fata de societatile similare, respectiv de 6.3x EBITDA pentru anul fiscal 2024E, cu 22% sub mediana companiilor similare de 8.1x, si de 9.9x EPS pentru anul fiscal 2024E, cu 43% sub mediana grupului de 17.5x. (Sursa: burse fonduri mutuale)

LPO (AQ) Pret tinta

Analistii Wood & Company Financial Services au initiat acoperirea pentru actiunile Aquila Part Prod, cu o recomandare de cumparare si un pret tinta pentru urmatoarele 12 luni de 1.42 RON/unitate, care implica o crestere potentiala de aproximativ 33%. Wood estimeaza o rata anuala compusa de crestere (CAGR) pentru venituri si profit net de 11.7%, respectiv de 22.4%, in perioada 2023-2026, incluzand recenta achizitie a Parmafood. (Sursa: burse fonduri mutuale)

LPO (AQ) Tranzactie de 96 mil. RON

Un actionar majoritar al Aquila Part Prod a cedat 8.33% din totalul actiunilor companiei printr-o tranzactie care s-a ridicat la 96 mil. RON. Pretul final din oferta a fost de 0.96 RON, cu 9.4% sub pretul de inchidere din sedinta de tranzactionare de joi. In alte stiri, Aquila a obtinut din nou un scor VEKTOR maxim, de 10 din 10, pentru al doilea an consecutiv. (Surse: burse fonduri mutuale AQ 1 Anunt Comunicat de presa ARIR VEKTOR 30.01.2024)

AQUILA PART PROD COM (AQ)
Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014
Buna ziua, sunt TreVi. Spuneti-mi, va rog, cu ce informatii va pot fi de folos.