ALRO S.A. (ALR) - 1.52 RON (%)

Stiri

LPO (ALR) Alro – controlata de ANAF

Producatorul de aluminiu pe verticala, Alro Slatina, a informat investitorii asupra unui control desfasurat de catre ANAF in perioada 2023-2024, ce vizeaza perioada 2016-2021, in urma caruia s-a emis o decizie de impunere suplimentara in valoare de 13.5 mil. RON, reprezentand impozit pe profit suplimentar si TVA. Compania considera decizia profund netemeinica si nelegala, urmand sa utilizeze toate mijloacele legale in vederea desfiintarii ei. (Sursa: ALR Raport Curent decizie impunere suplimentara IRIS )

LPO (ALR) BCR Pensii isi reduce participatia

In anul 2023, BCR Pensii a vandut un numar de 1.3 mil. actiuni ale producatorului de aluminiu Alro Slatina. Astfel, BCR Pensii si-a diminuat detinerile la 0.32%, de la 0.49%. Niciun alt fond nu a realizat tranzactii de vanzare si nici de cumparare a actiunilor Alro. (Sursa: burse fonduri mutuale)

LPO (ALR) Investitie sustenabila

Alro, unul dintre cei mai mari producatori de aluminiu integrati pe verticala din Europa, dupa capacitatea de productie, a achizitionat un cuptor de imbatranire cu incalzire electrica de la Seco/Warwick. Acesta va inlocui trei cuptoare alimentate cu gaze naturale, cu scopul de a eficientiza operatiunile de tratament termic din cadrul Diviziei de Aluminiu Prelucrat a Alro, reprezentand un pas important catre atingerea obiectivului companiei de a deveni un producator mai ecologic. Valoarea investitiei se ridica la 2.75 mil. USD. (Sursa: ALR ALRO a investit intr un nou cuptor electric pentru imbatranirea placilor din Al)

LPO (ALR) Parteneriat cu companii de top

ALRO a anuntat un parteneriat cu Agile Networks Technologies, furnizor de solutii IT, si cu Salesforce, lider global in solutii software CRM, cu scopul implementarii unei solutii personalizate pentru digitalizarea proceselor de vanzari. Parteneriatul valorifica experienta acumulata a celor doua companii care au asistat de-a lungul anilor companii din industrii precum productie, bunuri de larg consum, ONG-uri si educatie. (Sursa: ALR Agile Networks Technologies si Salesforce devin partenerii ALRO)

Buna ziua, sunt TreVi. Spuneti-mi, va rog, cu ce informatii va pot fi de folos.